Att välja sadel

Av Velodog

Ska göra ett experiment imorgon… Har vanligtvis en helt “vanlig” sadel på denna cykel (en vägracer, inte den cykel som jag kommer att cykla loppet på), men efter att jag har monterat “tempopinnar” och därmed också har fått en något mera aggressiv (nå ja) åkstil, så har jag skaffat denna temposadel. Beställd från Kina via Wish för en kostnad motsvarande en bättre “dagens rätt” i Stockholm, så kan man nog tveka lite på om den är en äkta fizik-sadel…

Imorgon ska den i alla fall testas. Kommer nog att bli ett antal stopp för justeringar under resan. Uppsala t.o.r. är ca 15 mil, måtte sadeln vara lite behaglig i alla fall! Kanske ska ta med den vanliga sadeln om i fall att… Borde i alla fall avlasta lite på “det där” stället.

Skulle den mot förmodan visa sig överträffa förväntningarna, får jag nog ta och testa den på “Black Lightning” också. (Alltså Meridan som jag kommer att cykla loppet på 🚴‍♂️ 😀)