Punka!

Av Velodog

Första punkan med Svarta Blixten! Det är ju alltid tråkigt att få punktering såklart, men idag tyckte jag att det var ganska nyttigt och lärorikt.

För det första kunde jag konstatera att de däck som sitter på, och som ska vara ganska hyfsade graveldäck, inte var speciellt motståndskraftiga mot punktering. En liten sten (iofs vass tydligen) räckte för att skära upp både däck och slang.

Den andra aha-upplevelsen som dett lilla missöde förde med sig, var att jag blev varse att bakhjulet inte går att demontera utan att först lossa infästningen på pakethållaren..! Jag har iofs eftermonterat pakethållaren, men det är en Merida original, som är speciellt anpassad till min cykelmodell. Det går helt enkelt inte att gänga ur hjulaxeln eftersom armen tar i pakethållarinfästningen.

Nu är ju inte detta något större problem, men i alla fall lite irriterande. Att få punktering kan ju ju vara tråkigt nog… Nu blir det till att nosa upp kraftigare däck som förhoppningsvis inte viker ner sig för lite småsten.