Bara det nödvändigaste

Av Velodog

Som sagt, dryga 22 kilo blir för tungt i Pyreneernas berg. Det blir att skala av ytterligare komfortgrejer, alltså ombyteskläder och puppan samt lite bra att ha saker. Batterierna är ganska tunga, så jag tar nog bara med ett stort och kanske ett lite mindre, istället för två stora (20000 mAh vardera).

Tycker nog också att det är något sämre rull i de nya däcken. Men det är nog bara att acceptera med tanke på det höga punkteringsskyddet.

Ska även skaffa nödvändiga verktyg i aluminium och plast, så kanske man sparar ytterligare några gram…

När det gäller mina cykelkläder upptäckte jag i helgen att här finns lite att förbättra. Jag har i princip hittills bara cyklat i fint sommarväder, men det var betydligt svalare under morgon- och kvällstimmarna nu i helgen. Och ännu svalare än det, till och med rejäl kyla och eventuellt snö (!), får jag nog vara beredd på uppe i Pyreneerna. Jag bör nog införskaffa en vindtät och fodrad långbyxebib och en långärmad jacka. Då kan man kombinera lite olika varianter med korta och långa ärmar och ben samt nyttja ben-/ärmvärmare när det är läge för det. Kanske även ett underställ i merinoull skulle vara bra. Får se vad som finns på rea… 😉