Det här var jobbigt

Av Velodog

Jag tillhör nu de 20% som har tvingats bryta! Första dygnets urusla väder och djävulska stigningar 10-tals kilometer efter 10-tals kilometer sög musten ur mig. När jag väl var över ett bergspass på ca 2000 m, och ute ur dimman och inne i skogen istället, för att ånyo klättra upp till 2000 m, var jag tvungen att slå halt på ca 1000 m höjd. Då hade jag kämpat i 15 timmar. Jag insåg att jag aldrig skylla klara mig till första kontrollen på utsatt tid. Valde därför det mest rationella alternativet, dvs att ta på torra kläder och gå i bivack. Hittade en fin och torr plats under ett träd, och kröp ner i sovsäcken. Skönt! ”Sov” i ca sex timmar. Såklart riktigt surt att åka ur racet, men på detta sätt blir cyklingen i Pyrenéerna något mera njutbar!

Fortsatte in i Spanien på en riktigt härlig väg igår, och unnade mig en natt på hotell. Idag går färden tillbaka in i Frankrike, via ett pass på 1600 m höjd… Målet för dagen är Lourdes, ca 10 timmar med cykel.

Bilder kommer.